Lær at lave en personlig hjemmelavet hårkur

Uanset om  du har tørt, fedtet, kedelig,  beskadiget hår eller bare mangler glans, findes der rigtig mange gode produkter i de flestes køkkener, til at du kan lave en sund og lækker hjemmelavet hårkur. Ud over det er nemt  er det også en del billigere end mange af produkterne du køber i butikkerne. Du har også bedre mulighed for at tilpasse hårkuren til netop dine behov.

Find ud af hvad dit hår ”fejler”. Derefter kan du beslutte dig for hvilke ingredienser der er bedst til dit hår. Nedenunder har jeg skrevet lidt tekst om hvert enkelt ”hårproblem”.

Tørt hår: Ser ofte kedeligt ud og kommer tit med splatede spidser samt håret knækker meget let og ser glansløst ud. Dette kan skyldes skader eller mangel af olieproduktionen. Du kan også læse guiden om hårkur til tørt hår

Olieagtig/fedtet hår: Hår bliver rigtigt let fedtet hvis det ikke vaskes hver dag. Håret mister sin glans og begynder at samle sig i små klumper.

Kombination af tørt og fedtet hår: Fedtet i hovedbunden, men tørt og skadet imod enderne. Dette ses ofte efter over styling ved brug af varme stylings værktøjer eller andre kemikalier.

Normalt hår: Ingen problemer. Ser normalt dejligt skinnende ud, har ikke mange spaltede spidser, let at rede ud og holde styr på. Denne type hår behøver ikke en hårkur, selvom det altid er en god ide.

Ud fra informationerne nedenunder kan du vælge de produkter du ønsker til din hår maske. Derefter vasker du dit hår som normalt, dog ingen brug af balsam. Klem alt overskydende fugt ud af hår og brug en børste til at gøre håret fint. Derefter blander du alle ingredienser og produkterne i en skål. Tilføj det jævnt i håret og lad det virke i 10-20 minutter.Skyl grundigt ud med lunkent vand. Slut af med køligere vand (dog ikke koldt) for lukke hårsækken.

Det er vigtigt du også bruger den rigtige shampoo til dit hår, du kan læse den store shampoo guide her.

Tørt og ødelagt hår

advokado

Ingredienser nedenunder vil give noget tiltrængt olie og fugt til at hjælpe med at beskytte imod yderligere skader og give dit hår sin glans tilbage.

Avocado: Avocadoen er en af ​​naturens største naturlige fugtighedscreme, Fyldt med vitaminer og  gode næringsstoffer som vitamin E og B. De naturlige olier vil give dit hår den fugt det mangler. Brug ca. en halv avocado,mos det ud og bland det med andre ingredienser for bedre virkning.

banan

Banana: Bananen er rige på de gode vitaminer og olier vi ønsker til vores hår, men er samtidig god til at forbedre hårets elasticitet. Det forhindrer håret i at få spaltede spidser og brud, og så har bananen også en god virkning mod skæl. Mos ca. en halv banan sammen med andre ingredienser, eller brug den for sig selv.Det kan være en god ide at fryse og optøning banan inden brug, det hjælper med at reducere klumper, som kan være vanskelige at vaske ud af håret.

klar honningKlar honning: Honning er utrolig fugtgivende og har evnen til at holde på fugt samtidig, det gør den ekstra velegnet til tørt hår. Vær dog altid opmærksom på at honning også lysner farven naturligt på dit hår. Brug den nødvendige mængde alt efter hårtype og længde (Du må dog ikke bruge for meget, ellers vil du stå tilbage med et meget klæbrigt hår), kan blandes sammen med andre ingredienser som f.eks. avocado eller banan.

Mayonnaise: Det kan måske lyde lidt ulækkert, men mayonnaisen er lavet af æg, eddike og olie som alle tre har været brugt i mange år til at give håret ekstra volumen, glans og fugt.

oliven olie

Hvis du tørt og ødelagt hår bruges det bedst sammen med avocado, det kan dog også bruges alene.

Olivenolie: Ekstra jomfru olivenolie giver de bedste resultater og har det været brugt i århundreder til at give håret og huden fugt, da det nære og styrker tørt og ødedelagt hår. Kan bruges sammen med mange  andre ingredienser som f.eks avocado eller banan. Tag evt. enten et varmt håndklæde eller en plastikpose over håret og lad sidde i 20 minutter, og skyl ud.

ægÆg: anvendes ofte på grund af dets høje indhold af proteiner og andre gode næringsstoffer, æg styrker håret og hårsækkene og er ideelt til skadet hår. Kan bruges alene eller sammed med andre ingredienser. Olivenolie er specielt godt til at lave en fugtgivende hårkur

Fedtet hår

æblecidereddike

Ingredienserne nedenunder er specielt gode til fedtet og oliet hår. Hjemmedelavede hårkure er rigtigt godt til fedtet hår, fordi du undgår alle de tunge ting som f.eks silikone der tit er i mange færdige produkter.

Æblecider eddike: Det lyder måske lidt underligt, men æblecider eddike indeholder de næringsstoffer som gør håret sundt og stærkt, mere skinnende og en flot glans. Det sin gør æblecider eddike ekstra god er at det fjerner de fleste rester fra kosmetiske produkter, som kan være årsag til mange problemer med ens hår Det regulerer også pH værdien i hovedbunden hvilket er ekstra godt for dem med skæl.

jordbærJordbær: Jordbær har gode egenskaber til at regulere olieproduktionen i hovedbunden og fjerne olierester fra dit hår. Som et ekstra plus er jordbær fulde af C-vitaminer som er vigtige for hårets sundhed. Mos et par stykker op for sig selv eller sammen med andre ingredienser. Jordbær er gode at blande med en let fugtgivende ingrediens, Dert kan f.eks. være mayonnaise til at forhindre over-tørring.

bagepulverBagepulver: Er en effektiv ingrediens når man skal fjerne større ophobning af kosmetiske produkter, snavs og fedt i håret. En spiseskefuld kan sammensættes med en moderat fugtgivende ingrediens, (f.eks mayonnaise eller yoghurt)

Citronsaft: Lukker porerne i din hovedbund, reducerer markant olieproduktionen. Vær opmærksom når du bruger citronsaft, det kan lysne hårets farve hvis det bruges regelmæssigt og du opholder dig meget i solen.

citronsaft

Kan bruges alene,  blandet med vand (saften fra ​​1 citron til 1 dl vand),til at skylle håret, eller kan sammensættes i en hårkur.Disse ingredienser har hovedsagelig til formål at skylle eller absorbere alt olie og snavs væk. Medmindre dit hår er meget fedtet, anbefaler jeg  kun at bruge disse højst 1 til 2 gange om måneden, for ikke at fjerne for meget naturlig olie (Som ellers gør det værre)

Kombineret hår

Kombineret hår har både olie problemer og skadet hår, de fleste af ingredienserne nedenfor vil give dig de bedst muligekombinationer af ingredienser  for at løse begge problemer.

Yoghurt:  Natural yoghurt indeholder essentielle næringsstoffer og fugt som håret har behov for, herunder proteiner som er vigtigte, da proteiner er de vigtigste byggesten for ​​håret. Det hjælper med hårvækst og gendannelse af håret.

Mayonnaise og jordbær: Mayonnaisen giver fugt og næring til tørt hår, mens jordbærne regulere olieproduktionen og giver et ordenligt boost af C-vitaminer. Prøv at bruge tre moste jordbær blandet med 2-3 spsk mayonnaise.

Æg og æpplecider eddike: Æg giver proteiner der er vigtige til at reparere skadede områder af hår, og giver håret de næringsstoffer og fugt det har behov for. Æblecider eddike Fjernet enhver ophobning af kosmetik produkter og fedt. Samtidig regulere det pH værdien i hovedbunden og fjerner og forebygger skæl. Bland 1-2 spsk æblecider eddike med to piskede æg.

Yoghurt og Bagepulver: Bagepulveret løsner evt. snavs og fedt, mens yoghurten sikre at håret får de nødvendige næringsstoffer og fugt den har behov for. Prøv at blande 1 teskefuld bagepulver med 2 spiseskefulde yoghurt.

For at finde ud af hvad der bedst virker til dit hår, kan du prøve forskellige at blande forskellige ingredienser som du kan læse dit hår har behov for. Test længden af ​​tid kuren skal sidde i håret (normalt er mellem 10 og 20 minutter perfekt). Mængden af de forskellige ingrediens du bruger. Alle har forskelligt hår så din ideelle opskrift vil være helt unik til dig.

Har du spørgsmål eller opskrifter til hjemmelavede hårkure høre jeg gerne fra dig nedenunder.

Hairplanet.dk er for dig som elsker og forguder dit hår. Missionen er at finde de bedste produkter og tips til dig som bruger af siden. Det betyder selvfølgelig også vi meget gerne hører fra netop dig, hvis du har noget spændende at sige eller bare gerne vil have hjælp til hvilket glattejern der er det rigtige?

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to site top