Undgå de typiske problemer ved barbering

Langt de fleste af os udfører en barbering fra tid til anden. Det gælder, uanset om vi er kvinder eller mænd, og om det er benene, skægget, under armene eller forneden, hårene skal væk

Ligesom at vi alle barberer os, så er det også helt normalt at opleve en smule irritation efter fjernelsen af hårene. Det er der heldigvis noget at gøre ved, og vi har her samlet et par gode råd til, hvordan du kommer de typiske problemer ved barbering til livs.

Du kan også læse meget mere og få anbefalet forskellige produkter til din barbering via linket.

Undgå de røde knopper

En meget typisk ting for både mænd og kvinder er røde knopper efter barberingen. Dette forekommer især forneden og under armene, fordi huden her er tyndest og mere sart end eksempelvis i ansigtet eller på benene. Det kan dog forekomme alle steder ved enhver barbering. Disse røde knopper kaldes skægpest, og navnet indikerer ganske godt, hvor irriterende bivirkningen kan være.

De røde knopper er en infektion af bakterier, som opstår fordi hårene fjernes ud af hårsækken eller på kanten af denne. Ofte udvikler disse infektioner sig til bumselignende knopper – og det vil man jo helst undgå. Er du allerede udsat for det, kan du overveje at følge linket tidligere i artiklen og finde anbefalingen af forskellige midler mod skægpest – uanset hvor på kroppen, du er generet af det.

Undgå problemer ved intimbarbering

Kvinder går ofte op i intimbarbering. Den bedste fremgangsmåde til dette vil være at lade sig vokse; men det kan være ganske smertefuldt, hvilket de fleste kvinder godt er klar over. Men før du finder grejet til en decideret barbering frem, så kan du måske overveje andre metoder?

Der findes nemlig cremer til hårfjerning, som kan bruges, når man er i bad. Man kan også benytte sig af laserbehandling og voks. Er det for avanceret, har vi samlet et par råd til intimbarberingen herunder.

Gode råd til kvinders intimbarbering: Før, under og efter

Første råd går på at forberede sig godt nok. Når du intimbarberer dig, skal der være lys, så du kan se, hvad du laver. Det er også altid en god idé at blødgøre huden inden barbering. Her kan en mild sæbe med fordel bruges. Det renser nemlig huden og minimerer risikoen for efterfølgende infektion. En del af forberedelsen er også at trimme de længste hår inden, så barberingen bliver bedre.

Undervejs i barberingen gælder det også om at være opmærksom. For at undgå rifter skal du forsøge at holde huden stram. Du skal ligeledes køre skraberen med hårene først – dernæst mod hårene for at få det sidste af stubbene væk.

Det er også vigtigt at bruge rent udstyr, så infektionen igen holdes væk. Rengør gerne maskinen eller skraberen løbende af samme årsag.

Efter barberingen skal du skylle din hud godt – gerne med en antibakteriel olie, som modvirker en eventuel infektion.

Undgå desuden stramme trusser og syntetiske materialer, der kan være til irritation for huden. Eventuelle små rifter skal gerne behandles med antiseptisk middel for at forhindre yderligere gener.

Hairplanet.dk er for dig som elsker og forguder dit hår. Missionen er at finde de bedste produkter og tips til dig som bruger af siden. Det betyder selvfølgelig også vi meget gerne hører fra netop dig, hvis du har noget spændende at sige eller bare gerne vil have hjælp til hvilket glattejern der er det rigtige?

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to site top