Skab en harmonisk have

Drømmer du om at skabe en have, som er både skøn og beroligende at gå rundt i, så er der flere måder, du kan opnå det på. Du kan enten lade naturen råde og se, hvad der kommer til at gro af sig selv, eller du kan lave en meget detaljeret plan for, hvad der skal gro hvor. De fleste har nok en tilgang til deres have, som ligger et sted imellem disse yderpunkter.

Der er mange steder, du kan søge inspiration til haveindretning, du kan tilmed hyre en havearkitekt – eller du kan prøve dig lidt frem år for år og stille og roligt få indrettet din have, som du gerne vil have.

Læg en plan

At lægge en haveplan lyder måske lidt overkill, men det er faktisk en ret god ide. Det behøver slet ikke at være en plan, som er meget detaljeret eller specialiseret. Det kan sagtens bare være en oversigt over, hvilke planter du har stående hvor. Skriv også gerne på planen, hvilke farver og hvilke blomstringsperioder, de enkelte planter har.

Mere behøver det egentlig ikke at være. Så har du et vist overblik over, hvad du har liggende i jorden, hvor det ligger og hvornår det er i blomst. Det kan alt sammen være svært at huske, når det ikke lige er sæson for deres blomstring.

En anden fordel ved sådan en plan er, at du altid kan tage den frem og studere den. Du kan for eksempel sidde med planen en vinteraften, hvor der er længe til foråret, og drømme dig frem til mildere vejr og lægge yderligere planer for, hvordan udviklingen i din have skal være.

Skab den rette stemning

For at skabe den rette stemning i din have, så har du brug for naturlige farver og dyrelyde. Der er ikke noget mere idylisk i haven. end blomster i fuld flor og fugle der synger.

Blomsterne har vi allerede nævnt over her, mens fulgene kan du lokke til din have på forskellige måder.

De mest populære metoder er f.eks at bruger et foderbræt eller fuglehus. Du kan også sætte et fuglebad op i din have, et ugeneret sted, hvor du rigtig kan se det, men uden at fuglene føler sig forstyrret.

Et fuglebad giver de bedste oplevelser fyldt med harmoni og efterfølgende tanker om et dejligt liv i haven.

Find inspiration på nettet

For at blive så godt klædt på til opgaven som muligt, så kan du med fordel søge information og inspiration på nettet. Der er mange sider, der tilbyder det. Det kan altid være en god ide at læne sig op ad andres erfaringer i forhold til havebrug.

Særligt hvis du ikke er så erfaren, eller hvis du synes, du er for langt fra at have et overblik over din have. I de tilfælde er det guld værd, at der er så meget erfaring at trække på rundt omkring. Du kan for eksempel se lidt nærmere på plantelivet.dk. Her vil du kunne finde god information om alle mulige planter, og du kan også få gode ideer og vejledning i forhold til indretning og til plantepleje.

Vælg planter med omhu

De planter, du vælger at sætte i din have, bør du naturligvis nøje udvælge. Det er fint nok, at du forelsker dig i en bestemt plante, men det er kedeligt, hvis det viser sig, at den faktisk slet ikke passer ind nogen steder, når du kommer hjem i haven med den.

Har du f.eks en lille have, så skal du selvfølgelig tage højde for dette, når du skal vælge dine blomster. Du kan få en række gode råd til hvilke du skal vælge på Bolius.dk.

Det er derfor bedst, hvis du har en plan for, hvilke planter der klæder hinanden. Det giver den største chance for, at du bliver tilfreds med resultatet, når du så kommer hjem med den og skal sætte den i haven.

Hairplanet.dk er for dig som elsker og forguder dit hår. Missionen er at finde de bedste produkter og tips til dig som bruger af siden. Det betyder selvfølgelig også vi meget gerne hører fra netop dig, hvis du har noget spændende at sige eller bare gerne vil have hjælp til hvilket glattejern der er det rigtige?

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to site top